lørdag 16. juli 2011

Hjelpemiddel

Nei, Internett erstatter vel ikke hukommelsen selv om det er gode hjelpemiddel.

Og det er det det er. Hjelpemiddel!

Rullestol erstatter ikke ben, selv om den er et hjelpemiddel til å komme seg rundt.
Papir og blyant er også hjelpemiddel.


fredag 15. juli 2011

Vegetarisk middag

Grei vegetarisk middag i dag.

Hvite bønner i tomatsaus, byggris og litt salt og pepper. Lett krydret med appelsinsaft og en banan-
Ikke fantastisk, selv om det var godt spiselig. Middager kan ikke være fantastiske hver dag, da blir det fort kjedelig ...


I dag dukket forresten lommeboken opp. Jeg er glad den ikke var mistet, selv om jeg ikke trodde det. Dårlig hukommelse gjør at jeg fort glemmer hvor ting er, selv om det som regel løser seg.

torsdag 14. juli 2011

Kaffe

Espresso med hjemmebrente bønner er godt.
Brente bønner er "ferskvare", og bør ikke bli for gamle.

Men hvordan bære små espressokopper uten å skvulpe?
For meg er det umulig.
Løsningen er store kopper med liten espressoporsjon. Kaffen er like god, og det er bedre rom for å søle.

onsdag 13. juli 2011

Appelsin og laks

I dag skal laks med appelsinsaus prøves.

Har jeg forventninger? Egentlig ikke, selv om jeg er nysgjerrig.
Matlaging uten forventninger er ofte beste utgangspunktet. Nysgjerrighet og åpenhet gir ofte uventede resultater.

Middag spist.
Laks og appelsin var en god kombinasjon. Servert sammen med byggris og litt maldonsalt og tellicherry-pepper. Både laksen og appelsinsmaken overlevde.

søndag 10. juli 2011

Middag

Dagens middag er vegetarisk kylling.
Hvorfor i huleste må vegetarisk mat etterligne kjøttprodukter i smak og navn? Kan de ikke stå alene?
Er de ikke "gode nok"?

Jeg har ingen svar, selv om jeg blir mett.

Nå er jeg ikke vegetarianer, bare hobbyvegetarianer.
Mest av politiske årsaker.
Det begrenser utslippene å spise vegetarisk.
Det er utrolig hvor mye mat som går med til å produsere mat. Hvor er logikken?

Gårsdagens middag var laks med eplechutney. En svært god kombinasjon. Jeg må eksperimentere mer med laks og epler. Epler tilfører retten litt sødme, og det hele balanseres godt med krydder.

Oppskriften var inspirert av kokeboken Cooking Well: Multiple Sclerosis: Over 75 Easy and Delicious Recipes for Nutritional Healing og oppskriften/tittelen laks med appelsinsaus.
Laks med appelsiner må også forsøkes.